Homoerotiikka Raamatun maailmassa -radio-ohjelma

Press/Media: Press / Media

Description

Jeesuksen aikana juutalaisessa kulttuurissa oli erittäin outoa, jos mies ei ollut naimisissa (paitsi jos oli eunukki tai orja). Mikään kirjoitus ei kerro, että Jeesus olisi ollut naimisissa. Miten todennäköistä tai mahdollista on, että Jeesus olisi voinut olla homo? Vieraina Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen ja Uuden testamentin ja varhaiskristillisyyden tutkija Outi Lehtipuu, molemmat Helsingin yliopistosta. Lisäksi lähetyksessä pyörähtää historiotsija, queer-tutkija tohtori Rose-Marie Peake Tampereen Yliopistosta. Ohjelman juontaa Vesa Kytöoja.

Kulttuuriykkönen, YLE.

Period19 Apr 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHomoerotiikka Raamatun maailmassa - radio-ohjelma
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletHomoerotiikka Raamatun maailmassa
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size51:04
  Country/TerritoryFinland
  Date19/04/21
  DescriptionJeesuksen aikana juutalaisessa kulttuurissa oli erittäin outoa, jos mies ei ollut naimisissa (paitsi jos oli eunukki tai orja). Mikään kirjoitus ei kerro, että Jeesus olisi ollut naimisissa.

  Miten todennäköistä tai mahdollista on, että Jeesus olisi voinut olla homo?

  Vieraina Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen ja Uuden testamentin ja varhaiskristillisyyden tutkija Outi Lehtipuu, molemmat Helsingin yliopistosta. Lisäksi lähetyksessä pyörähtää historiotsija, queer-tutkija tohtori Rose-Marie Peake Tampereen Yliopistosta.

  Ohjelman juontaa Vesa Kytöoja.

  Kulttuuriykkönen, YLE.
  Producer/AuthorVesa Kytöoja
  URLhttps://areena.yle.fi/audio/1-50779940
  PersonsRose-Marie Peake, Martti Nissinen, Outi Lehtipuu