Monipuolinen ja upea kirja Suomen järvistä

Translated title of the contribution: Versatile and awesome non-fiction book on Finnish lakes. Book review.

Research output: Contribution to journalBook/Film/Article reviewScientific

6 Downloads (Pure)

Abstract

Vesistötutkimuksen konkarit ja professorit Matti Leppäranta, Lauri Arvola ja Timo Huttula ovat kirjoittaneet yleistajuisen tietokirjan Suomen järvistä. Vastaavaa teosta ei maassamme ole julkaistu 1950-luvun jälkeen, joten nyt julkaistu teos täyttää tämän aukon erinomaisella tavalla. Teos kuvaa, miten järvet ovat syntyneet, miten ne toimivat ja miten erilaiset tekijät vaikuttavat järvien tilaan ja ekologiaan. Samoin teoksesta ilmenee, miten ihmisen ja järven vuorovaikutus on muuttunut. Myös huoli järvien rehevöitymisestä tulee esille.
Kokonaisuutena Suomen järvet -tietoteos on hienosti toteutettu kokonaisuus.

Tämä monipuolinen teos tempaa lukijan mukaansa, ja sitä voi lukea myös teemoittain ja useasta näkökulmasta. Sieltä voi esimerkiksi tarkistaa, kuinka järven pyörteet syntyivätkään tai mitä ötököitä järvestä löytyykään. Järvet ovat meille kaikille tuttuja ja siksi on erinomaista, että aiheesta on nyt saatu hieno, ajanmukainen esitys. Tätä teosta voi suositella lämpimästi kaikille.
Translated title of the contributionVersatile and awesome non-fiction book on Finnish lakes. Book review.
Original languageFinnish
Pages (from-to)180-181
Number of pages2
JournalAlue & Ympäristö
Volume52
Issue number1
DOIs
Publication statusPublished - 9 Jun 2023
Publication typeB1 Journal article

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Versatile and awesome non-fiction book on Finnish lakes. Book review.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this