Kolmatta tehtävää suorittamassa - arkkitehtuurin tutkimus aluekehittämisenä. TTY juhlaviikko, Tampere, Finland.

Aktiviteetti: Julkinen esitelmä

Description

Kolmatta tehtävää suorittamassa – arkkitehtuurin tutkimus aluekehittämisenä Yhteiskunnallinen ja alueellinen vaikuttaminen eivät kuulu tällä hetkellä yliopistojen prioriteettilistan kärkipäähän. Tutkimuksella voisi kuitenkin olla paljon annettavaa alueiden kehittämisessä. Etelä-Pohjanmaalla toimii Epanet -tutkijaverkosto, jonka perusrahoitus kerätään suurimmaksi osaksi alueen yrityksiltä ja organisaatioilta. Yksi verkoston jäsenistä on Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Kaupunkilaboratorio, jonka tehtävänä on käynnistää alueen rakennusklusteria ja kaupunkikehittämistä tukevaa tutkimusta. Laboratorion projektit saavat alkunsa paikallisista tarpeista, mutta yliopiston kautta syntyy luontevaa vuorovaikutusta kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön kanssa. Hankkeissa on luotu toimintamalleja asemanseutujen kehittämiseen, lisätty rakennusklusterin osaamispääomaa puukerrostalojen rakentamisessa, sekä osallistuttu Seinäjoen Aalto-keskuksen vaativaan korjausurakkaan. Parhaimmillaan hankkeiden kautta on pystytty mobilisoimaan alueen avaintoimijoita, luomaan keskustelufoorumeita ja visiointiprosesseja, sekä herättämään strategista tietoisuutta alueen kehittämismahdollisuuksista.
    Aikajakso8 helmik. 2016
    Tapahtuman otsikkoTTY juhlaviikko