“Lukemisen suuntia”: digitaalisen kirjallisuuden lukukokeilu

Aktiviteetti: Työpajan, paneelin, session tai tutoriaalin järjestäminen

Description

23.3. “Lukemisen suuntia”: digitaalisen kirjallisuuden lukukokeilu
Etsimme osallistujia digitaalisen kirjallisuuden lukukokeiluun “Lukemisen suuntia”. Kokeilu on osa Narrare-tutkimuskeskuksessa tehtäviä hankkeita, joissa tutkitaan inhimillisen ja digitaalisen yhteenliittymiä sekä painetun ja digitaalisen kirjallisuuden vuoropuhelua. Toivotamme tervetulleiksi niin opiskelijat, tutkijat kuin kaikki muutkin digitaalisesta kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 23.3.2022 klo 14.15–15.45 Tampereen yliopiston Pinni B -rakennuksessa huoneessa 1029–30 (Olkkari).

Tilaisuus koostuu puolen tunnin mittaisesta varsinaisesta lukukokeilusta ja noin 45 minuutin mittaisesta ryhmähaastattelusta. Kokeilussa osallistujat lukevat digitaalista proosateosta sekä tekevät lukemastaan tarpeen mukaan muistiinpanoja. Haastattelussa kokeilun järjestäjät ja osallistujat keskustelevat lukukokeilun ja luetun teoksen herättämistä ajatuksista ja kokemuksista.

Haastattelu tallennetaan ja sitä käytetään tutkimusaineistona kokeilun järjestäjien tutkimushankkeissa. Tutkimuksesta valmistuu tieteellisiä julkaisuja, joiden kautta jaetaan uutta tietoa. Haastattelua sellaisenaan ei esitetä missään eivätkä sen osallistujat ole yksilöitävissä tai tunnistettavissa tutkimusjulkaisujen pohjalta.

Osallistujilta ei vaadita minkäänlaista ennakkotietoa tai -kokemusta digitaalisen kirjallisuuden lukemisesta, mutta harrastuneisuudesta ei myöskään ole haittaa. Hyvä suomen kielen taito on kokeilussa välttämätön, sillä luettava kaunokirjallinen teos on suomenkielinen. Tilaisuuteen osallistujilla tulisi olla mukana oma lukulaite: mieluiten älypuhelin, mutta myös kannettava tietokone käy. Osallistujien on oltava täysi-ikäisiä.Ennen kokeilua osallistujat täyttävät lyhyen esitietolomakkeen itsestään ja aiemmasta kokemuksestaan digitaalisen fiktion parissa. Esitietolomake lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostitse.

Voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia kokeilun järjestäjille Laura Piipolle (laura.piippo(at)tuni.fi) ja Hanna-Riikka Roineelle (hanna.roine(at)tuni.fi) viimeistään 16.3.2022.

Tilaisuudessa on vegaaninen kahvitarjoilu. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista muista erikoisruokavalioista. Osallistujat saavat palkkioksi vapaalipun elokuvateatteri Niagaraan (ks. https://www.arthousecinemaniagara.fi).

Jos sinulla mitä tahansa kysyttävää kokeilusta, ota yhteyttä järjestäjiin.

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden järjestäjät

Laura Piippo (FT, Tampereen yliopisto), “The Places, Forms, and Value of a Book Object in Digital Environments” (Suomen Kulttuurirahasto)

Hanna-Riikka Roine (FT, Tampereen yliopisto), “CO-SPEC. Drawing the Possible into the Present: Entanglements of Human and Computer in Speculation” (Suomen Akatemia)
Aikajakso23 maalisk. 2022
Tapahtuman tyyppiWorkshop
SijaintiTampere, SuomiNäytä kartalla
Tunnustuksen arvoLocal