Luottavien järjestelmien kyberturvallisuuslaboratorio

Laitteistot/tilat: Facility

Laitteiden yksityiskohdat

Kuvaus

DSACyberLab tarjoaa nykyaikaisen teollisuuden tietoteknisen ratkaisun, joka yhdistää useita prosesseja liikkuvista koneista prosessiautomaatioon ja energiatekniikan älyverkkoihin. Ympäristö toteuttaa tyypillisen pitkän elinkaaren teollisuusautuomaatiojärjestelmän, jossa yhdistyy 45 vuotta vanha automaatio nykyaikaiseen turvalliseen hybridikäyttömahdollisuuteen. Ympäristössä tärkein tuote on tutkimustieto ja merkittävänä käyttäjäryhmänä opiskelijat. Tästä syystä turvallisuus eri muodoissaan ja riskienhallinta on kaiken ympäristössä tekemisen ytimessä kuitenkin säilyttäen saatavuus ja reaaliaikaisten säätöjen vaatimukset.

Verkon ytimessä on teollisuuden komponenteilla toteutettu nopeasti toipuva valokuiturengas. Ytimeen tullaan monella eri automaation verkkotekniikoilla ja ympäristö tarjoaa myös mWave 5G-kyvykkyyden. Usea tutkimus- ja opetusympäristö hyödyntää verkkoydintä. Tärkeimmät prosessit ovat kaksi kerroksinen tislausprosessi, paperikoneen perälaatikko, sääasema, Lego CyberCity, kyberharjoituksia varten suunniteltu tilanneluokka sekä jatkuvan mobiiliyhteyden takana oleva etätehdas.

Ympäristössä tehdään myös automaation virtualisointitutkimusta, jonka vuoksi kaikki virtualisoitavissa olevat prosessiautomaation tukipalvelut on virtualisoitu omaan vikasietoiseen klusteriin. Teknisesti edistyneisyydestä huolimatta ympäristömme on säilyttänyt kyvyn integroida myös sarjaliikennelaitteita sekä muita perinteisiä automaatioväyliä.

Olemme viimeisen neljän vuoden aikana panostaneet erityisesti PK-sektorin tukemiseen eri laboratoriokyvykkyyksiä tarvitsevien käyttötapausten osalta.

Lisää tietoa tutkimusinfrastruktuurista löytyy verkkosivustolta.

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.