Raskaan yhteistyörobotiikan pilottilinja

Laitteistot/tilat: Facility

Laitteiden yksityiskohdat

Kuvaus

Raskaan yhteistyörobotiikan pilottilinja (engl. HRC Pilot Line) on esikaupallinen tuotanto- ja prototypointiympäristö, joka mahdollistaa uusien tuotteiden, prosessien ja niihin liittyvien palveluiden kehittämisen kokeilemalla oppimalla. HRC Pilot Line toimii esittelytilana ja testiympäristönä, jossa yritykset voivat tutkia, testata ja validoida mahdollisia ratkaisuja, jotka ne voisivat siirtää omaan tuotantoonsa. Pilottilinjalla on tarkoitus tutkia ihmisten ja robottien välistä yhteistyötä raskaiden teollisuusrobottien avulla ja demonstroida edistyneen robotiikan, ICT/IoT:n ja kyberturvallisuusratkaisujen käyttöä ketterässä tuotannossa.

Tutkimusympäristössä käytettävissä olevia teknologioita ovat muun muassa ihmisen ja robotin välinen yhteistyö, AR/VR/xR-sovellukset, digitaaliset kaksoset, tiedonkeruumenetelmät, kone- ja tietokonenäkö sekä tekoälymenetelmät esineiden tunnistamiseen ja luokitteluun. Pilottilinjaan kuuluu kaksi ABB IRB4600 teollisuusrobottia, turvajärjestelmä ja useita oheislaitteita.

Lisää tietoa tutkimusinfrastruktuurista löytyy verkkosivustolta.

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.