IHA - Älykkäät työkoneet

Laitteistot/tilat: Facility

Laitteiden yksityiskohdat

Kuvaus

IHA (Innovative Hydraulics and Automation) rakentaa kestävää maailmaa raskaille liikkuvilla koneille. IHA yhdistää tutkimuksen ja koulutuksen liikkuvissa koneiden hydrauliikassa, ohjauksessa ja automaatiossa. Teollisten kumppaneiden kanssa IHA kehittää ratkaisuja globaaleihin kestävyys haasteisiin. IHA luo uutta tietoa ja asiantuntemusta, joka kestää aikaa ja muuttuvia toimintaympäristöjä.
Tutkimusryhmänä vuodesta 1968 lähtien tavoitteenamme on saavuttaa hiilineutraalius raskaissa liikkuvissa koneissa vuoteen 2030 mennessä. IHA:lla on yhteensä viisi professoria ja kuusi lehtoria osana tekniikan ja luonnontieteiden tiedekuntaa. Olemme tunnettuja huippuluokan tutkimustoiminnastamme, joka kattaa innovatiivisen tutkimuksen liikkuvan kaluston alalla.
IHA:n tutkimuksen keskeisiä rahoittajia ovat Suomen Akatemia, Euroopan Unioni, Business Finland ja teolliset kumppanit Suomesta ja maailmalta.

Sormenjälki

Tutustu tutkimusalueisiin, joilla tätä laitetta on käytetty. Nämä merkinnät luodaan niihin liittyvien tuotosten perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.