Valokuva Katja Maununaho

Katja Maununaho

20102023

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Kielitaito

Olen tutkiva ja suunnitteleva arkkitehti. Tutkimusintressini keskittyvät kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen asuinympäristöstä, mukaan lukien siihen liittyvät tilalliset, sosiaaliset ja aisteihin liittyvät näkökohdat, jotka vaikuttavat kaupunkilaisten jokapäiväiseen elämään, heidän hyvinvointiinsa ja ympäristön yhdenvertaiseen saavutettavuuteen ja käytettävyyteen. Työskentelen projektipäällikkönä Tampereen yliopiston ASUTUT Kestävän asuntoarkkitehtuurin tutkimusryhmässä (https://www.sustainablehousingdesign.com) ja lisäksi perustamassani helsinkiläisessä arkkitehtitoimistossa Arkkitehtitoimisto Huvila Oy:ssä (https://ahuvila.fi), jossa keskitymme käyttäjälähtöiseen asuntosuunnitteluun aina omakotitaloista ja talojen peruskorjauksista ryhmärakennutettuihin townhouse ja kerrostalohankkeisiin sekä täydennysrakentamiseen. Käytännön projektityön kautta saatujen kokemusten yhdistäminen tutkimukseen muodostaa keskeisen taustan asiantuntijuudelleni. Arkkitehtuuri on soveltava tieteenala, joka vaikuttavuuden kannalta sekä rakennusteollisuuden että yleisemmän yhteiskunnan kehityksen kuin myös kaupunkielämän todellisten tilanteiden ajantasainen tuntemus on olennaista.

Tämän hetkiseen työhöni ASUTUT:ssa kuuluu SWS PROFI 5 - siemenrahoitteinen hanke Suomalainen koti ja kestävä hyvinvointi, jonka puitteissa olen mukana toimittamassa monitieteistä kotiin liittyviä käsityksiä käsittelevää kirjaa. Olen myös viimeistelemässä väitöskirjaani otsikolla Kulttuurien kohtaamisia asuinympäristössä – arjen kulttuurisen monimuotoisuuden huomioiminen kaupunkiasumisen suunnittelussa. Viime vuosina olen työskennellyt Asuminen muutoksessa -hankkeessa (2020–2021), joka keskittyi asukkaan tarpeisiin ja siihen, miten niihin voidaan vastata asuinympäristön yksityisissä ja yhteisissä tiloissa, sekä monitieteisessä hankkeessa Ketterä kaupunki (2016-2019), josta saimme Tampereen yliopiston yhteiskunnallisen vaikuttavuuden pääpalkinnon vuonna 2019.

Asiantuntemus YK:n kestävän kehityksen tavoitteista

Vuonna 2015 YK:n jäsenvaltiot sopivat 17 maailmanlaajuisesta kestävän kehityksen tavoitteesta köyhyyden poistamiseksi, planeetan suojelemiseksi ja vaurauden takaamiseksi kaikille. Tämän henkilön työ edistää seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita:

  • SDG 3 – Hyvä terveys ja hyvinvointi
  • SDG 11 – Kestävät kaupungit ja yhteisöt
  • SDG 12 – Vastuullinen kulutus ja tuotanto
  • Kestävän kehityksen tavoite 17 – Yhteistyö ja kumppanuus

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Arkkitehti

Myöntöpäivä: 15 marrask. 2006

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Katja Maununaho on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön teoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

Yhteistyöt ja huippututkimusalueet viimeisiltä viideltä vuodelta

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai