Roberto González-Ibáñez, Daniel Gacitúa, Gonzalo Martínez-Ramírez, Jacqueline Köhler, Eero Sormunen, Carita Kiili, Mirjamaija Mikkilä-Erdmann, Norbert Erdmann, Marja Vauras, Paavo H.T. Leppänen

Tutkimustuotos: KonferenssiartikkeliScientificvertaisarvioitu

The study of online inquiry competences (OIC) is an important topic on the information literacy (IL) field. Most of the work has been focused on higher education and high-school students, while less has been done regarding primary education. In this work we investigate the effects of an OIC teaching intervention on search performance of a large group of sixth graders from Finland. Our preliminary results show significant improvements in search performance on the intervened group of students compared to a control group when working on a science research task. This work shed light about the potential benefits of a particular approach to develop OIC on elementary school students.
OtsikkoProceedings of the CIKM 2020 Workshops
ToimittajatStefan Conrad, Ilaria Tiddi
TilaJulkaistu - 2020
OKM-julkaisutyyppiA4 Artikkeli konferenssijulkaisussa
TapahtumaInternational Workshop on Investigating Learning During Web Search - Online
Kesto: 19 lokak. 202019 lokak. 2020
Konferenssinumero: 1

Julkaisusarja

Nimi
ISSN (elektroninen)1613-0073

WorkshopInternational Workshop on Investigating Learning During Web Search
LyhennettäIWILDS
Ajanjakso19/10/2019/10/20
www-osoite

Sukella tutkimusaiheisiin 'Assessing the impact of an online inquiry teaching intervention on sixth graders’ search performance'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.