Tutkimustuotos: KonferenssiartikkeliScientificvertaisarvioitu

Occupational health and safety (OHS) risk assessment is considered an important part of companies’ safety management and the fulfilment of statutory obligations. In companies, however, it is not always known what kind of expertise and views the personnel have in relation to OHS risk assessment. In this study, the aim is to identify OHS risk assessment development needs using a questionnaire in three Finnish companies. The questionnaire was aimed at the entire personnel. The results (n = 348) revealed a demand for OHS risk assessment needs development in terms of training and raising awareness, resourcing, and different types of communication, including discussions with employees about the results of risk assessments, progress measures, and the comparison of risk assessments at different locations. Future research should verify that the development targets identified through the questionnaire are relevant to companies.
OtsikkoHuman Systems Engineering and Design (IHSED 2023): Future Trends and Applications
AlaotsikkoProceedings of the 5th International Conference on Human Systems Engineering and Design: Future Trends and Applications. September 27-29, 2023, University of Dubrovnik, Dubrovnik, Croatia
ToimittajatWaldemar Karwowski, Tareq Ahram, Mario Milicevic, Darko Etinger, Krunoslav Zubrinic
KustantajaAHFE International
Sivut299–309
ISBN (elektroninen)978-1-958651-88-9
TilaJulkaistu - 2023
OKM-julkaisutyyppiA4 Artikkeli konferenssijulkaisussa
TapahtumaInternational Conference on Human Systems Engineering and Design: Future Trends and Applications - University of Dubrovnik, Dubrovnik, Kroatia
Kesto: 27 syysk. 202329 syysk. 2023
Konferenssinumero: 5

Julkaisusarja

NimiAHFE International
ISSN (elektroninen)2771-0718

Conference

ConferenceInternational Conference on Human Systems Engineering and Design: Future Trends and Applications
LyhennettäIHSED
Maa/AlueKroatia
KaupunkiDubrovnik
Ajanjakso27/09/2329/09/23
www-osoite

Sukella tutkimusaiheisiin 'Identifying Occupational Health and Safety Risk Assessment Development Needs in Finnish Case Companies'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.