Sumita Sharma, Heidi Hartikainen, Leena Ventä-Olkkonen, Grace Eden, Netta Iivari, Essi Kinnunen, Jenni Holappa, Marianne Kinnula, Tonja Molin-Juustila, Jussi Okkonen, Ole Sejer Iversen, Sirkku Kotilainen, Rocío Fatás Arana

2020 marks the beginning of a new era as the pandemic catapulted us into new digital and virtual ways of everyday life. As the world changes, we reimagine empowering, equitable, accessible, diverse, and inclusive digital futures, through a series of projects and workshops with a diverse set of participants - children in schools and Child Computer Interaction researchers. We conducted one long-term project with two schools in Finland and two one-day workshops with an international set of participants. Through an analysis of participants’ experiences and outcomes in the project and workshops, we build a case for diversity and inclusion through design fiction in the context of children’s education. In addition, through an analysis of the process we as researchers took for developing the project and workshops, we showcase the support of diversity and inclusion in design fiction.

JulkaisuInteraction Design and Architecture(s)
TilaJulkaistu - 2022

!!ASJC Scopus subject areas

• Architecture
  • Media Technology
  • Pharmacology
  • Social Sciences (miscellaneous)
  • Human-Computer Interaction
  • Computer Science Applications

Sukella tutkimusaiheisiin 'In Pursuit of Inclusive and Diverse Digital Futures: Exploring the Potential of Design Fiction in Education of Children'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.