Light Polarization Modulation in Single-mode Optical Fibers

V. N. Filippov, O. I. Kotov, V. M. Nikolayev

2 Sitaatiot (Scopus)

A theoretical and experimental study of light polarization modulation in single-mode anisotropic optical fibres is presented. The problem of increasing polarization modulation efficiency in slightly and strongly anisotropic fibres is considered. The requirements to be met by the optical configuration for efficient polarization modulation with both slightly and strongly anisotropic fibres are discussed. The polarization modulation signal is found to be immune to external effects on the fibre under compensated birefringence. An experimental polarization modulation-based 'fibredyne' video transmission data highway is presented.

JulkaisuOptical and Quantum Electronics
TilaJulkaistu - heinäk. 1993
Julkaistu ulkoisestiKyllä

Sukella tutkimusaiheisiin 'Light Polarization Modulation in Single-mode Optical Fibers'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.