Lisää oikaisuja suomalaisen tieteen historiaan: pitkäaikaisin professori

Tutkimustuotos: ArtikkeliGeneral public

Kerroimme katsauksessamme ”Oikaisuja suomalaisen tieteen historiaan”, että Gustaf Gabriel Hällström (1755–1844) oli Turun akatemian ja Aleksanterin yliopiston fysiikan professorina (1801–44) pisimpään professorina koskaan toiminut suomalainen (Pere ja Nyblom 2020). Vastineessaan Jaakko Anhava kertoo Helsingin yliopiston latinan kielen ja Rooman kirjallisuuden professorin Iiro Kajannon arvion, että Henrik Hassel (1700–76) on 48 virassaolovuodellaan pitkäaikaisin professori. Ehdokkaita voi olla useampiakin.
Julkaisun otsikon käännösMore corrections to the Finnish history of science: The most long-standing professor
JulkaisuTieteessä tapahtuu
TilaJulkaistu - 17 syysk. 2020
OKM-julkaisutyyppiE1 Yleistajuinen artikkeli

Sukella tutkimusaiheisiin 'Lisää oikaisuja suomalaisen tieteen historiaan: pitkäaikaisin professori'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.