V. Leivo (Toimittaja)

Tutkimustuotos: KokoomateosScientificvertaisarvioitu

Kosteusvaurioiden korjaaminen on voi olla teknisessä mielessä usein yksinkertainen ja rutiininomainen toimenpide. Ongelmaksi muodostuu usein se, miten eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä pystytään löytämään vauriot ja määrittelemään riittävät korjaustoimenpiteet ja niiden tekemisestä vastuussa olevat tahot sekä miten koko korjausprosessi organisoidaan mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Luku 1 esittelee kosteus- ja homevaurioihin liittyvää käsitteistöä. Luvuissa 2 ... 5 käsitellään kosteus- ja homevaurioita yleisesti rakennusteknisestä (luku 2), mikrobiologisesta (luvut 3 ja 4) ja lääketieteellisestä (luku 5) näkökulmasta. Luvussa 6 esitellään korjaushankkeen yleisestä kulkua. Luku 7 käsittelee kosteus- ja homevaurioiden tutkimista eri näkökulmista. Luvussa 8 käsitellään kosteus- ja homevaurioiden korjaamista ja siinä huomioonotettavia asioita sekä korjaamista prosessina. Luku 9 käsittelee kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisemistä; rakennusten kunnossapitoa ja huoltoa. Luku 10 selventää kosteus- ja homevaurioiden korjaamisen oikeudellista näkökulmaa. Luvuissa 11 esitetään joitakin esimerkkejä kosteus- ja homevaurioiden korjauksista. Lukija voi lukea minkä tahansa neljästä osakokonaisuudesta (yleiset perusteet: luvut 1 ... 6, korjaaminen: luvut 7 ... 9, oikeudelliset näkökulmat: luku 10 tai esimerkit: luku 11) myös erikseen oman mielenkiintonsa mukaisesti.
    Julkaisun otsikon käännösOPAS KOSTEUSONGELMIIN Rakennustekninen, mikrobiologinen ja lääketieteellinen näkökulma
    KustantajaTampereen teknillinen korkeakoulu
    TilaJulkaistu - 1998
    OKM-julkaisutyyppiC2 Toimitettu teos

Julkaisusarja

NimiTampereen teknillinen korkeakoulu, Talonrakennustekniikka, Julkaisu
    KustantajaTampereen teknillinen korkeakoulu

• Ei tasoa

Sukella tutkimusaiheisiin 'OPAS KOSTEUSONGELMIIN Rakennustekninen, mikrobiologinen ja lääketieteellinen näkökulma'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.