Tiina Rättilä, Päivi Honkatukia, Jarmo Rinne, Minna Hokkanen, Suvi Autiosaari, Abdu Cisman, Olli Sillanpää, Kaisla Koskelainen, Roosa Salmelainen, Nina Tokola, Fath Mubeen, Henri Onodera, Ahmed Zaidan

Tutkimustuotos: Työpaperi

Raportissa kerrotaan tutkimuksista, joita olemme tehneet yhteistyössä Suomeen pakolaisina tulleiden nuorten aikuisten ja heitä ohjaavien ammattilaisten kanssa. Olemme selvittäneet, millaisia kokemuksia pakolaistaustaisilla nuorilla on koulutuksesta ja työstä sekä pohtineet, mitä nuorten koulutuspoluillaan ja työnhaussaan kohtaamille ongelmille voitaisiin tehdä. Tutkimukset ovat osa laajempaa ”Kaikki nuoret haluavat määrätä omasta elämästään”-tutkimushanketta, ja ne on toteutettu Tampereen yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa vuosina 2018 ja 2019. Raportti koostuu kahdeksasta tarinallisesta artikkelista, joissa tutkimusyhteistyötä nuorten kanssa kuvataan elävästi erilaisista näkökulmista.
Julkaisun otsikon käännösEnhancing refugee youth’s sustainable well-being through co-research and story-telling : Research report on the ALL-YOUTH project’s studies in Finland among young men and women with refugee background
JulkaisupaikkaTampere
TilaJulkaistu - 18 marrask. 2020
OKM-julkaisutyyppiD4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

!!ASJC Scopus subject areas

• Social Sciences(all)
  • Arts and Humanities(all)

Sukella tutkimusaiheisiin 'Tutkien ja tarinoiden kohti pakolaistaustaisten nuorten hyvinvointia: Tutkimusraportti ALL-YOUTH-hankkeen osatutkimuksista pakolaistaustaisten nuorten miesten ja naisten parissa'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.