Millä tavoin laulajat aistivat kehonsa materiaalisuuden laulaessaan? Miten kehon materiaalisuus ilmenee refluksia sairastavien laulajien laulamiskokemuksissa? Artikkelissa tarkastellaan kehon ja äänen materiaalisia yhteismuotoutumisia sekä analysoidaan laulajien ja laulun harrastajien vapaasanaisia vastauksia internet-kyselyyn. Teoreettisena kehyksenä on pragmatistiseen soomaestetiikkaan pohjautuva vokaalinen soomaestetiikka, pragmatistinen estetiikka sekä lauluntutkimus.
Julkaisun otsikon käännösResisting, Vibrating Body: Materialities of the body in the somaesthetic experiences of singers with acid reflux
JulkaisuMusiikki
TilaJulkaistu - 2021

Tutkimusalat

• laulaminen
  • lauluääni
  • ääniongelmat
  • refluksitauti
  • kehollinen kokeminen
  • soomaestetiikka
  • esteettinen kokemus
  • transaktio

Sukella tutkimusaiheisiin 'Vastustava, värähtelevä keho: Kehon materiaalisuuksia refluksia sairastavien laulajien soomaesteettisissä kokemuksissa'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.