Yksin yliopistokaupungissa: opiskelijoiden yksinäisyyskokemukset elämänkulun tutkimusperinteen näkökulmasta

Vesa Välimäki, Mette Ranta, Henrietta Grönlund, Niina Junttila, Anne Birgitta Pessi

Tutkimustuotos: ArtikkeliScientificvertaisarvioitu

Abstrakti

Artikkelissa tarkastellaan yliopisto-opiskelijoiden yksinäisyyskokemuksia yliopistokaupungissa elämänkulun tutkimusperinteen viitekehyksessä. Analyysissa huomioidaan yliopisto-opiskelijoiden aikaisemman elämänkulun ohella yliopisto-opintojen elämänvaihe kaupungissa, jossa luodaan uusia sosiaalisia suhteita. Artikkelissa hyödynnetty tutkimusaineisto on kerätty Jyväskylän yliopiston Student Life -ohjelman koordinoimana. Haastatteluissa 27 yliopisto-opiskelijaa kertoi yksinäisyyden kokemuksistaan uudessa yliopistokaupungissa. Tulokset osoittavat, että opiskelijoiden yksinäisyyden kokemukset ovat läheisesti yhteydessä yliopisto-opintojen elämänvaiheeseen ja heidän aiempaan elämänkulkuunsa. Yksinäisyyden kokeminen kytkeytyy niin yksilöllisiin kuin yliopistokaupunkikontekstiin liittyviin tekijöihin. Yksinäisyyden vähentämiseksi tulisikin kiinnittää huomiota yliopistoopiskelijoiden ryhmäytymiseen ja sosiaalisten mahdollisuuksien luomiseen niin yliopistoyhteisössä kuin yhteistyössä kaupungin muiden toimijoiden kanssa.
Julkaisun otsikon käännösAlone in a university town: The life course perspective on experiences of loneliness among university students
AlkuperäiskieliSuomi
Sivut38-56
Sivumäärä19
JulkaisuNUORISOTUTKIMUS
Vuosikerta36
Numero3
TilaJulkaistu - 2018
Julkaistu ulkoisestiKyllä
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Yksin yliopistokaupungissa: opiskelijoiden yksinäisyyskokemukset elämänkulun tutkimusperinteen näkökulmasta'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Siteeraa tätä